bron beeld header www.erfgoedstem.nl

Weer een grootmeester die het roept; herbestemmen ipv nieuwbouw

Grote complexen vormen een uitdaging om te transformeren. Immers mensen maken de plek en hoe krijg je die bij elkaar wanneer zich meerdere gebouwen op één terrein bevinden. Iemand die gewend is in groot denken, Rem Koolhaas, zegt nu toch ook dat de oplossing voor de gebouwde omgeving schuilt in het opnieuw bekijken van stadsdelen (juist nog een schaal groter). En dat is nou eens goed en opmerkelijk nieuws van een man die pas nog een nieuwe stad in de woestijn heeft neergezet en nu dan dus ook overtuigd is dat het bestaande gebouw respectvoller moet worden behandeld.  lees verder onderstaand artikel….

Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil jij graag de laatste noviteiten terug zien in je bouwplannen/ Reuring brengen op jouw locatie of sparren hoe jouw huisvesting future proof is. Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook!

Interpretatie van bestaande gebouwen

bron de architect
Proces - septembernummer de Architect 2015

Rem Koolhaas kwam onlangs in een interview tot de conclusie dat het beter is niet iets nieuws te bouwen maar gebouwen opnieuw te interpreteren vanuit het gezichtspunt van de bestaande architectuur.

Daar zijn omvang, intimiteit en materialisering van een zodanig hoog niveau, dat dit in nieuwbouw niet meer gereproduceerd kan worden. Met drie recent opgeleverde voorbeelden in Milaan wordt getoond hoe het scheppen van een goed klimaat een belangrijke rol speelt bij het tweede leven van bestaande bebouwing. Zo speelt in het Huis der Herinnering door baukuh, in het gebied rond het station Garibali in het noorden van Milaan het stedelijk geheugen een belangrijke rol.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: