Mix functies en jaren

op onze BLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

Onderstaand een prachtig ontwerp in de mix; monumentaal gebouw met ingepaste nieuwbouw, waarin een mooie mix van functies is ondergebracht. Een fijne omgeving waarin het goed werken, ontmoeten en ontspannen is…dat de circulaire gedachte ook goed is geland bij onze zuiderburen is mooi te zien aan de balie: een bos hout die later ook weer voor andere doeleinden inzetbaar is.

 Vernieuwing komt vaak voort uit disruptie. De wijken buiten het centrum hebben daar meer last van en zoeken andere wegen om de leefbaarheid op peil te houden. Zo ook in onderstaand artikel vermeld gebouw, lees onderstaand…

 Zelf plannen maken…?!

  • Vind je het lastig om zelf plannen voor je (ver)bouw(ing) te maken of heb je geen tijd?
  • Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil sparren hoe jouw huisvesting future proof is maar wel sfeervol? 
  • Zoek je een invulling voor je vastgoed maar mis je concrete handvatten?
20131014_112516

Project waarvoor wij hebben mogen ontwerpen en begeleiden voor de binnen en buitenruimte; hier in opbouw die drie kantoorgebouwen en kantine met elkaar gaat verbinden

Wij kunnen je helpen door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of  andersoortige ruimte  (op wijk niveau) te kijken met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Stuur het vooral door of geef dit bericht een like! 

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

elastisch-ontwerpen

flexibel-bouwen-het-kan-echt

multifunctioneel studentencomplex Antwerpen

bron de architect Fotografie: André Nullens & Stijn Bollaert
3extralargethumnail

entree kamers

5extralargethumnail (39)

polyvalente zaal

2-extralargethumnail (2)

Huis van de Student    pleintje

4extralargethumnail

/ co-workplekken

7extralargethumnail (39) 6extralargethumnail (39) 1extralargethumnail

Het Belgische bureau BOB361 won vorig jaar de Belgische architectuurprijs met hun ontwerp voor GATE 15. Het ensemble van nieuwe en gerenoveerde gebouwen is nauwkeurig ingepast in de bestaande context. Aan de nauwe straat zijn volumes teruggelegd en opgetild om publieke ruimte te creëren. Hoewel de straat wordt verdicht ontstaat er lucht in het stedelijk weefsel.

In het historische stratenpatroon van de wijk was het evenwicht tussen bebouwde en open ruimte verstoord. De maat van de straat was gebaseerd op kleinschalige gebouwen uit de zeventiende eeuw, waarvan het geïntegreerde pand getuige is. Het nieuwe ensemble is perceelsgewijs opgebouwd en refereert hiermee naar de schaal van dit monument. Ook biedt dit de mogelijkheid om de verschillende functies akoestisch te scheiden. Op de hoek van de straat is naast de nieuwe bebouwing een publiek voorplein ontstaan.

Pleintje geactiveerd

De volumes in de straat sluiten qua hoogte aan op de naastgelegen panden. In het werk gestorte betonnen gevels verbinden het geheel. De entree naar de polyvalente zaal is hierin naar binnen gelegd. Het bestaande pand en het aangrenzende nieuwe blok vormen samen het ‘Huis van de student’, met een informatiepunt, kantoren en vergaderruimten. De ingang hiervan is als los volume aan de zijgevel gelegd en activeert hiermee het nieuwe pleintje. Hieraan ligt tevens een co-work plek voor studenten met daarboven studentenwoningen.

 

Interieur versus exterieur

Hoewel het exterieur van het monument en de nieuwbouw duidelijk twee entiteiten vormen, liggen ze in het interieur dichter bij elkaar. De restauratie, in samenwerking met Studio Roma cvba, tracht het bakstenen vlechtwerk gevel met sporen en littekens te behouden. Nieuwe elementen als de entree en de verstevigde draagconstructie zijn uitgevoerd in plankenbeton. In het interieur lijken nieuwe en oude ruimtes in elkaar over te lopen. Op strategische plekken zijn hier daklichten geïntegreerd. De warme kleuren van het bruinrode baksteen en de houten kozijnen vullen het grijze beton goed aan.

 

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: