Het nieuwe werken voorbij…..

Om de ca. twee jaar tijd wordt er nieuwe kreet geïntroduceerd voor het trendy werken op kantoor. Was het flexwerken, workplace2.0, het nieuwe werken en momenteel hoor ik diverse kreten waarvan er nog niet duidelijk één de nieuwe trend inzet. Maar hoe het ook heet er vallen grote voordelen voor de klant en vooral ook de gebruiker te behalen in deze concept. Zelf zijn we bezig om met een fabrikant te kijken of we hier een vorm aan kunnen geven door het geluk van de werknemer centraal te stellen maar ook product en prijs samen afstemmen, zodat er meer overblijft om te investeren in datgene waar mensen baat bij hebben;

Een mooie omgeving(v.v. groen)/ een gezond lijf (bewegen en voeding) / en betrokken zijn bij het werkproces.

_NEK3415 _NEK3411
Om de overgang naar anders werken te vergemakkelijken hebben we hier in samenspraak voor een invulling van de kantine gekozen, zodat iedereen aan kan wennen en het uitrollen naar de kantoren door de gebruiker zelf gevraagd wordt ipv opgelegd een zitje wat bij de ruimte getrokken kan worden maar ook even als een rustpunt kan fungeren, was één van de wensen van het personeel……een vertaalslag naar het kantoor laat zich raden

 

Lees onderstaand artikel hoe het kantoor van OVG tot invulling is gekomen………..

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

bouwblokken van plastic afval

gerecycled-steen-en-puin

aanpassen-van-leegstand

initiatief-van-nieuwe-manieren-om-tot-ontwikkeling-te-komen

trendy-oververhit-raken

rotterdam-fruitleather

tweede-hands-reflectie

alvast een fijn weekend!

Kantoorinterieur OVG in Amsterdam

bron www.dearchitect.nl

architectimage-largethumbnail (1)Fotograaf Alan Jensen

Samenwerken, flexibiliteit en eigenzinnigheid zijn de dragers van het interieurontwerp van de nieuwe werkomgeving van OVG. Het resultaat is een werkomgeving op zijn kop waarbij afstand wordt gedaan van de traditionele kantoorvloer. Zo is de traditionele receptie vervangen door een informeel kookeiland waar de hostess de klanten ontvangt.

Het kantoor dat D/Dock ontwierp voor vastgoedbedrijf OVG is een lifestyle omgeving geworden, met activiteitgerelateerde gebieden, gericht op de identiteit en levensstijl van de OVG-ers.

Activiteitgerelateerde gebieden

De werkplekken zijn gesitueerd aan de achterkant van de kern waar men ongestoord kan werken. De voorkant van de kern, waar communicatie en interactie centraal staan, is het publieke gebied waar ook het theater, geschikt voor workshops en presentaties, en de overlegruimte, uitgerust met een speciale scrumwand, onderdeel van zijn. In dit gebied bevindt zich tevens de ‘re-energize room’: een bezinningsruimte waar werknemers zich kunnen opladen tijdens een drukke werkdag, en die tevens dienst doet als informele vergaderruimte.

architectimage-extralargethumnail (1)

Energy station

Een echte blikvanger van het kantoor is de Energy Station: een gekoelde trolley die een diversiteit van gezonde tussendoortjes en verfrissingen biedt gedurende de dag. D/DOCK ontwikkelde de Energy Station met de missie om werknemers gezonder te laten eten en introduceerde het product voor de eerste keer in de werkomgeving van OVG.

architectimage-extralargethumnail (2)

Hergebruik

Bijzonder aan het interieurontwerp is het hergebruik van bestaand materiaal en meubilair. D/DOCK werkte hiervoor samen met Furnify: een ontwerpcollectief wat afgewaardeerd meubilair dankbaar voorziet van een nieuw ontwerp, waarna het weer opnieuw in de markt gezet kan worden. Zo zijn oude stoeltjes uit het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip hergebruikt en hebben bureaustoelen, designer fauteuils en een knalblauw kabinet, een tweede leven gekregen.

architectimage-extralargethumnail (3)

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: