bron beeld header nl.freeimages.com

#Duurzaam is niet aantrekkelijk…#luxe en #comfort wil men, een stukje #beleving!

 

Als Duurzaam Interieur architect staan we een duurzaam ingevulde woning, kantoor etc voor. Maar alleen duurzaamheid is mooi voor een paar die-hards maar het zijn andere zaken die men begeert; luxe, comfort en uitstraling.

Gisteren viel hierover al wat te lezen in mijn blog, door Jan des Bouvries, vandaag een aantal experts aan het woord. Wat niet gebeurd is om vervolgens met de juiste producten die de sfeer neerzetten een vertaalslag te maken naar duurzame producten en er voor te zorgen dat er in het ontwerp gebruik wordt gemaakt van multi-functionele en flexibele oplossingen. Zo heeft de opdrachtgever het beste van twee werelden terwijl er niet de noodzaak is om daarvan geheel doorgdrongen te zijn dat merken ze soms pas bij de volgende verbouwing (die dan ineens niet noodzakelijk blijkt)  want uiteindelijk willen we een duurzame invulling graag hebben mits het al onze andere wensen niet in de weg zit….

Ben jij geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting als bedrijfsmiddel in te zetten of beter/ je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook!

Denk je dat dit bericht voor iemand anders ook interessant is binnen jouw netwerk? Stuur het vooral door of geef het een like want er is geen mooiere binnenkomer dan via de rode loper van een positief ambassadeur…Lees verder onderstaand (bron; Lisette Schoenmaker) 

6 tips van top-experts voor een LUXE-huis

 

Wat geeft je huis een exclusieve uitstraling?
Handig om te weten als je verbouwingsplannen hebt en wel van een beetje luxe houdt.
Op de woonbeurs in Amsterdam stel ik deze vraag in het XLUX-paviljoen.
Verschillende standhouders in het luxe segment presenteren zich. En hebben allemaal, vanuit hun eigen praktijk, een ander advies.6 tips van luxe-expertsTip 1 – Geef je huis een eigen identiteit‘Ieder huis is uniek in zijn soort en heeft een eigen identiteit. Het is een kunst om de wensen, die een klant zelf niet weet te vertalen, in een woning te realiseren’,
aldus Roelien Vos. Roelfien is ambassadrice en ontwerpster van het XLUX-paviljoen. Ze runt haar eigen bureau voor Interior Design.‘Maak van je huis een verhaal dat bij de bewoners past.
Daarbij is het enorm belangrijk te weten hoe mensen willen leven.
Wij als interieurontwerpers zien kansen en mogelijkheden, zodat het resultaat exclusiviteit en eigenheid uitstraalt.’www.roelfienvos.comTip 2 – Geef je badkamer ruimte en durf!‘Een ruime, luchtige badkamer straalt luxe uit.
Losse elementen, zoals een vrijstaand bad, geven lucht.
Kies daarom ook eens voor een glazen douchewand in plaats van een gemetseld wandje. Het doet je badkamer veel groter lijken.’Torre van Rooij runt de stand van Van Boven exclusieve badkamers.
Hij wijst me op de wand van Italiaanse mozaïek tegels. ‘In Italië worden hier hele ruimtes mee bekleed’, vertelt hij. ‘In Nederland zijn we wat behoudender.’De tip van Torre: durf het toch eens aan om een wand een accent te geven.
Mozaïek is een optie, maar een eenvoudiger tegel geeft ook een spannend beeld.
Modern, helder en gewaagd; het geeft je badkamer direct een luxe touch!www.vanboven.nlTip 3 – Een strakke vloer van goede kwaliteit geeft klasseEen kwalitatieve goede vloer ziet er ook na 20 jaar nog mooi uit,
aldus de standhouders van Co&Co.Co&Co introduceert het Italiaanse merk Paviker op de woonbeurs. Ceramische vloeren die te leggen zijn als parket. De prachtige vloerdelen zijn slijtvast en hebben een afmeting van maximaal 1,20 bij 3 meter (!).Door de afmeting ontstaan strakke vloervlakken die zonder voegen te leggen zijn.Durf ook eens wat anders door op een creatieve manier om te gaan met materialen.
De ceramische elementen van Laminam (ook Italiaans) bijvoorbeeld zijn in allerlei patronen te bestellen. De luxe en ook hippe prints vragen om een spannende toepassing. Bijvoorbeeld als gewaagde wanddecoratie. Denk aan je woon- of  badkamer, die je zo voorziet van een chique uitstraling. Maar zelfs als gevelbekleding zijn ze prima toe te passen!www.coenco.eu,  www.laminam.it , www.paviker.it

Tip 4 – Combineer luxe materialen met tussen-in-kleuren

‘Kleed je muren aan, met een mooie verf of behang. Tussen-in-kleuren geven een luxe uitstraling.
Taupe, bronze, maar ook kleuren met een beetje metallic. Ze zijn bovendien makkelijk te combineren met andere kleuren van bijvoorbeeld de meubels.’

Caroline Schrijnemakers van Prades steekt van wal.
‘Wat een makkelijke vraag!’ zegt ze. Haar tips zijn onuitputtelijk.

‘Maak een mix van meubelstijlen.
Art-déco, modern, een oud stoeltje van oma; maak je interieur eigen. Niet alles hoeft in één stijl. Ook dat bepaalt luxe.
Maar combineer ook materialen met verschillende structuren. En pas luxe materialen toe, zoals glans en bont .
Het hoeft niet perse duur te zijn. ‘
Een exclusieve uitstraling is spannend. En past bij jou!

www.prades.nl

Tip 5 – Veel licht voor een prettige woonomgeving

Een prettige woonomgeving met karakter geeft exclusiviteit.
Daarbij is licht een belangrijk aandachtspunt.
Met stalen deuren, voorzien van veel glas, bijvoorbeeld. Je geeft je huis een open blik. Niet alleen in de woning, maar ook naar buiten toe.

Leo Rasenberg van Exclusive Steel produceert stalen kozijnen op maat. Iedere woning krijgt daarmee karakter, van nieuwbouwhuis tot oude boerderij.

www.exclusivesteel.nl

Tip 6 – Mix mooie kleuren, materialen en ambacht

Mooie materialen, kleuren en ambacht bepalen als geheel een luxe sfeer.
Pas kleuren, vormen en materialen toe in een juiste mix en stem alle ingrediënten op elkaar af.

Hoe je dat doet? ‘Je moet gevoel en kennis hebben om dat te creëren’,  zegt Sander Sprengers, importeur van Little Green behang en verf. Ondertussen wijst hij me op de stands van Roelfien Vos en Prades.

‘Vakmanschap is daarbij erg belangrijk. Je ziet direct of iets mooi gemaakt is of niet.’
Little Green is gevestigd in Wales en bestaat sinds 1773.  Het bedrijf reproduceert verf en behang in kleuren en patronen uit verschillende stijlperioden, van de Victoriaans tijd tot de jaren ‘70. Ze werken daarbij nauw samen met the English Heritage, beheerder van Engels historisch erfgoed. Ook in Nederland worden hun producten vaak gebruikt bij restauratieprojecten.

www.littlegreene.eu

Samengevat…

Wat zijn in het kort dé ingrediënten die in een exclusief huis niet mogen ontbreken?
Ruimtelijkheid en licht bepalen in grote lijnen een luxueuze woonomgeving.
De identiteit van het huis plus jouw wensen smelten daarbij samen in een mooi ontwerp.
Oog voor detail, kwaliteit en ambacht zijn in de uitwerking erg belangrijk.
Mix en match voor het interieur verschillende meubels, luxe materialen en net-niet-kleuren tot een eigen, spannende stijl.
En voilá, jouw luxe-woning is geboren.

BRON “Lisette Schoenmaker, de Verbouwingsarchitect. Ga naar www.LisetteSchoenmaker.com voor het aanvragen van het gratis werkboek “Jouw droomhuis in beeld”.”©2014 Lisette Schoenmaker / de Verbouwingsarchitect, alle rechten voorbehouden.

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: