Creativiteit bij #herbestemmen frequenter in beeld

Invullen van leegstand komt steeds frequenter voorbij: er komen woningen in het leegstaande KPMG gebouw zoals je vrijdag jl. hier kon lezen. Ook maatschappelijk vastgoed vind met grotere regelmaat een nieuw gebruik. Lees verder onderstaand invulling voor het Escher museum icm een hotel ….

Plannen maken…?!

In #Lingewaard komen vijf kerken leeg te staan. Tijd om daar eens ander naar te kijken. Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder. Met  plannen waarbij we je meenemen op basis van je eigen wensenlijst aangevuld met inzicht in de mogelijkheden die voorhanden zijn en als meerwaarde laten we zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting als bedrijfsmiddel in te zetten of beter; je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook!

Met het burgerinitiatief ZELF doen we dit op buurt niveau en kijken we samen met de inwoners hoe een buurt meer ZELF zaken kan regelen en daarop de omgeving aanpassen. Want een mooiere omgeving met meer groen wordt een ieder blij van…….

Commercial_2_3_thumb

Onder het schip van een kerk staan twee grote service ruimten geplaatst waarin de trappen, lift, bergingen, pantries en toiletten zijn geplaatst wat de mogelijkheid over laat om de kerk verder helemaal open te laten…..waar we bij de invulling dankbaar gebruik van hebben gemaakt

Eerdere post die je misschien interessant vindt:

JOUW LIKE OF SHARE IS WELKOM, maak er een mooie week van!

Eschermuseum en hotel in Amerikaanse ambassade Den Haag

Amerikaanse Ambassade wordt nieuwe locatie Eschermuseum

De Amerikaanse ambassade in het centrum van Den Haag wordt waarschijnlijk omgebouwd tot museum en hotel. Het is de bedoeling dat het Eschermuseum verhuist naar het gebouw aan het Lange Voorhout en dat in de resterende ruimte een hotel wordt gevestigd.

Dat is het gunstigste plan, concludeerde de gemeente Den Haag deze week na onderzoek. De ambassade verhuist in 2017 naar een nieuwe locatie in Wassenaar (een ontwerp van Moore Ruble Yudell Architects & Planners in samenwerking met Atelier PRO). Dan komt het huidige gebouw vrij. De gemeente Den Haag is al de eigenaar van het pand.

Eschermuseum verhuist naar voormalige Amerikaanse ambassadeHet huidige Eschermuseum

Het Eschermuseum zit nu in Paleis Lange Voorhout, honderd meter van de Amerikaanse ambassade. Het paleis was tot 1991 in bezit van de koninklijke familie. Na de verhuizing komt er mogelijk een ander museum in het gebouw, bijvoorbeeld over Delfts blauw. Den Haag wil van het gebied een museumkwartier maken om meer toeristen te lokken.

Pro_Nieuwe Amerikaanse ambassade WassenaarDe plannen voor de ‘nieuwe’ Amerikaanse Ambassade. Het ontwerp afkomstig van Moore Ruble Yudell Architects & Planners in samenwerking met Atelier PRO. Impressie Atelier PRO

Amerikaanse Ambassade Wassenaar

De nieuwe locatie van de Amerikaanse Ambassade in Wassenaar is omgeven door kanalen en deels een in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerde tankgracht en deels omgelegde sloten om het waterpeil in de lager gelegen gebieden te handhaven.

Het plan bestaat uit een hoofdgebouw met daaromheen een aantal paviljoens. Hiertussen komt een stedelijke ruimte die alle gebouwen met elkaar verbindt. Het hoofdgebouw herbergt na oplevering de belangrijkste functies en de kantoren.

Amerikaanse Ambassade Wassenaar Atelier PROImpressie Atelier PRO

Bij de oprijlaan komt de entree van het gebouwencomplex met de zone voor het publiek. Daar is een monumentale hoofdtrap gepland die de begane grond met de verdieping verbindt, een royale lobby en een café. Het gebouwenensemble wordt geheel in rood baksteen opgetrokken en het metselwerk krijgt diverse patronen waarmee de verschillen tussen de gebouwen wordt versterkt.

Bron: Omroep West/Atelier PRO

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: