bron beeld header twitter.com/Rebeldes

bron centrumfacilitair.nl

Belgen, stress en 4 tips!

Het stressniveau onder Belgen blijkt hoger te zijn dan verwacht. Dit blijkt uit de jaarlijks terugkerende enquête van SD Worx onder 2500 Belgische werknemers. Maar liefst 28% van de respondenten geeft aan dat de mate van werkstress ‘niet akkoord’ is. Werk aan de winkel voor de facilitair manager, die een rol kan spelen bij het reduceren van stress.

Het feit dat de onderzochte groep te veel stress ervaart kan te maken hebben met het constant werken tegen de klok. Uit het onderzoek bleek namelijk dat 31% te veel tijdsdruk op het werk ervaart. Daarnaast gaf 29% aan de mentale belasting op de werkvloer ‘niet aanvaardbaar’ te vinden. Ook ging 28% niet akkoord gaat met de stelling: ‘mijn werk geeft mij energie’. Dat de gevolgen van stress niet te onderschatten zijn blijkt ook uit het onderzoek. Zo is 15,4% van de werknemers die langdurig te veel stress ervaren, per jaar meer dan dertig dagen afwezig.

Bij werknemers die geen last hebben van stress op het werk, is dat slechts 4,4%. Stress is dus slecht en kostbaar voor zowel werknemer als werkgever. Het reduceren van stress zal dus voor de werkgever (leidinggevende maar ook de facilitair manager) hoog op de agenda staan. Volgens het onderzoek is het voor de leidinggevende belangrijk te zorgen voor een uitdagende functie die goed wordt beheerst door de werknemer. Uitdaging en beheersing van de job zijn namelijk bepalende factoren in de mate van stressbeleving. Ook de leiderschapsstijl speelt een belangrijke rol in de stressbeleving. Maar liefst de helft van de ondervraagden zegt last te hebben van negatieve stress bij een sturende en niet ondersteunende leiderschapsstijl.

Bij een niet sturende en niet ondersteunende leiderschapsstijl is dit nog steeds 39%. Wanneer er wel voldoende ondersteuning wordt geboden, heeft slechts 19% regelmatig stress. De facilitair manager kan eveneens een grote rol spelen bij stressreductie. Denk hierbij aan de voldoende ontspanningsruimten voor personeel, het aanbrengen van beplanting op de werkvloer, de juiste ergonomie om rugpijn te voorkomen of storende prikkels weg te nemen doormiddel van het aanbrengen van akoestische panelen. Een ding is zeker, het in kaart brengen van stress op de werkvloer en het reduceren hiervan levert elke (facilitair) manager voordelen op.

Maak mensen gelukkig! No stress

Gelukkige medewerkers maken een bedrijf succesvol. De werknemer sterk betrekken bij elk aspect van het bedrijf blijkt uit statistieken over productiviteit, winstgroei en verzuim wijzen uit dat Happines serieuze business is. Een sterke connectie tussen ‘me’ en ‘we’: tussen het individu en het collectief. geluk-het-nieuwe-businessmodel

Deze beinvloeders zijn veelal niet direct door onze organisatie implenteerbaar maar in samenspraak wel inpasbaar . Wij tekenen voor de mooie gebouwde omgeving waarin mensen zich beter voelen en in kunnen leven waarin opgenomen de andere peilers. Een ruimte die fascilieert in ontmoeting en je goed te kunnen voelen………….ben jij geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen voor een optimistischere en comfortabelere beleving ? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen met een duurzame huisvesting  om je optimaal te voelen…..een duurzaam feel-good plek.

De vier basis ingrediënten die in iedere feel-good plek niet mag ontbreken:

De identiteit van de ruimte plus jouw wensen laten samensmelten in een mooi ontwerp waarin groen en buiten-binnen optimaal met elkaar verbonden.

Ruimtelijkheid en licht bepalen in grote lijnen een luxueuze bebouwde omgeving gevoel met voldoende contrast en afwisseling

Oog voor detail, kwaliteit en ambacht zijn in de uitwerking erg belangrijk icm goede akoestiek en luchtkwaliteit

Mix en match voor het interieur verschillende meubels, luxe materialen en kleuren tot een eigen, spannende stijl.

Maak er een mooie dag van!

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: