Woning gebouwd met lokale biobased materialen
jan30

Woning gebouwd met lokale biobased materialen

Woning gebouwd met lokale biobased materialen   Vandaag de derde in de rij van fraaie woningen en deze is itt de eerdere getoonde exemplaren wel volledig duurzaam opgebouwd in hout skelet bouw. Prachtig om hoe een oncompromisloos huis kan worden neergezet in de middle of nowhere. Minimalistisch en warm materiaalgebruik dragen bij tot een luxe comfortabele uitstraling en geeft het wat van een zweedse blokhut maar vooral de schuine constructie balken dragen er toe bij dat het interieur modern oogt en prachtig in relatie tot het landschap staat………lees verder onderstaand Denk je dat dit bericht voor iemand anders ook interessant is binnen jouw netwerk? Stuur het vooral door of geef het een like want er is geen mooiere binnenkomer dan via de rode loper van een positief ambassadeur… Eerdere post die je misschien ook interessant vindt:  vanuit-de-visie-van-jan-des-bouvrie-comfort duurzaam-is-niet-aantrekkelijk-luxe-en-comfort-wil-men-een-stukje-beleving Ben jij geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! lees verder onderstaand   bron: architonic.com Pascal Flammer Architekten Jura | Switzerland | Completed 2013 photographer: ©Ioana Marinescu photographer: ©Ioana...

Read More
Indrukwekkend appartement in de Oekraïne met fenomenaal uitzicht
jan29

Indrukwekkend appartement in de Oekraïne met fenomenaal uitzicht

Indrukwekkend appartement in de Oekraïne met fenomenaal uitzicht Gisteren een blogberichtje geplaatst over een huis wat ik tegenkwam en  dat boeit maar niet helemaal aansluit bij je eigen visie. Vandaag een appartement in de Oekraine met een gelijksoortige lading maar gehuisvest in een herbestemd oud pand! Prachtig om te zien hoe een dergelijk kolossaal appartement kan worden neergezet en de natuur op diverse plaatsen op geraffineerde wijze naar binnen wordt gehaald; het interieur heeft een sterke relatie tot het landschap en de stad en vormt een heel comfortabele plek……… Nog meer vertaalslag maken van luxe en comfort naar duurzaamheid zou een aanbeveling zijn (zie ook post van gisteren) maar toch een erg mooi object wat de moeite waard is van het aanzien. Denk je dat dit bericht voor iemand anders ook interessant is binnen jouw netwerk? Stuur het vooral door of geef het een like want er is geen mooiere binnenkomer dan via de rode loper van een positief ambassadeur… Eerdere post die je misschien ook interessant vindt:  vanuit-de-visie-van-jan-des-bouvrie-comfort duurzaam-is-niet-aantrekkelijk-luxe-en-comfort-wil-men-een-stukje-beleving Ben jij geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! lees verder onderstaand bron roomed.nl Architect en interieurontwerper Sergey Makhno heeft zichzelf absoluut weer overtroffen met dit appartement in de Oekraïne. We zien fantastische industriële elementen als bakstenen muren en stalen buizen soepel overlopen in strakke hoge witte deuren en een modern wit keukenblok. Warmte en sfeer wordt gecreëerd door de houten vloer, donkergroene Eames stoelen en een grote plant in het raam. In de zitkamer zien we dit terugkomen in het gekleurde kleed, de groene stoel en de sfeervolle verlichting. Maar absolute eye-catcher hier is de zwarte design wenteltrap die de ruimte domineert. Zowel op het terras als in andere ruimtes in het huis zijn riante zithoeken gecreëerd die voor een fenomenaal uitzicht over de stad zorgen. De meerdere badkamers sluiten volledig aan op de slaapkamers waar ze bij horen. De opvallendste hiertussen is nog de badkamer met de vrolijke en speelse gele bakstenen muren die bijna afsteken tegen de over het algemeen neutrale kleuren die zijn gebruikt in de rest van het appartement. In de kinderkamer is overigens weer voor een witte bakstenen muur gezorgd. Zo zie je maar dat een bakstenen muur makkelijk in een andere kleur geschilderd kan worden om het aan te laten sluiten op iedere soort...

Read More
Sodae House Amstelveen
jan28

Sodae House Amstelveen

Sodae House Amstelveen Soms kom je een huis tegen dat boeit maar niet aansluit bij je eigen visie. Sodae house is er zo een. Prachtig om te zien hoe een dergelijk oncompromisloos huis kan worden neergezet in de middle of nowhere (zo lijkt het het) maar ook weer overal vlak bij. Koud en sfeerloos oogt het interieur maar in relatie tot het landschap daarmee ook weer een heel interesante plek……… Meer luxe en comfort met inbreng van duurzaamheid zou ik zeker hebben aangebracht als ontwerper (zie ook post van gisteren) maar toch een mooi object wat de moeite waard is van het aanzien, lees verder onderstaand Denk je dat dit bericht voor iemand anders ook interessant is binnen jouw netwerk? Stuur het vooral door of geef het een like want er is geen mooiere binnenkomer dan via de rode loper van een positief ambassadeur… Eerdere post die je misschien ook interessant vindt:  vanuit-de-visie-van-jan-des-bouvrie-comfort duurzaam-is-niet-aantrekkelijk-luxe-en-comfort-wil-men-een-stukje-beleving Ben jij geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! lees verder onderstaand bron www.homeadore.com Sodae House Amstelveen, futuristic house design by VMX Architects located in Amstelveen, Netherlands. It was built back in 2009 with a budget of 1.3 mil.                         Description by VMX Architects The SODAE-House is the house of the architect. The site is a private island at an intersection of waterways, south of Amsterdam. It is one of the precious pieces of unspoiled polder landscape, left open just outside the city. If the current trend of rapid urbanisation continues, it will soon be one of the last pieces of characteristic Dutch landscape in this part of the Netherlands. It is the choice of this particular spot, that is to say the perception of the landscape, which has dictated the character of the design. According to the principle of a bunker – to see but not to be seen – the house is placed as a massive object in the landscape, sunk into the grass. While it seems hermetically sealed from its surroundings, it optimises important circumstantial views on all sides, perceiving the landscape in a panoramic way. In doing so, it takes full advantage of the distant buildings of the Zuidas business area, the ‘skyscrapers’ southeast of Amsterdam as well as views of the aircrafts travelling to and from the airport. The simple form of the house originates from the creative interpretation...

Read More
EEN ODE AAN HET LINNEN
jan27

EEN ODE AAN HET LINNEN

EEN ODE AAN HET LINNEN Een huis een luxe, comfortabele uitstraling geven is soms al een hele opgave. Maar dit ook nog eens bereiken met een duurzame invulling kan soms knap lastig zijn. Gebruik maken van natuurlijke materialen kan daarbij een aanrader zijn. Sobere elegante materialen die in mooie afgezwakte kleuren geverfd worden. Zo’n product is bijvoorbeeld linnen. Nonchalant gekreukt, heel sterk en gemaakt in het juiste procede ook nog eens geurloos en vrij van chemicalien. Ideaal in combinatie met natuurlijke teinten en andere “grove materialen” zoals onbewerkt hout of een leemstuc, kortom bij een volgende aanschaf ook eens naar linnen kijken luidt het advies, lees verder onderstaand artikel… Denk je dat dit bericht voor iemand anders ook interessant is binnen jouw netwerk? Stuur het vooral door of geef het een like want er is geen mooiere binnenkomer dan via de rode loper van een positief ambassadeur… Eerdere post die je misschien ook interessant vindt:  vanuit-de-visie-van-jan-des-bouvrie-comfort duurzaam-is-niet-aantrekkelijk-luxe-en-comfort-wil-men-een-stukje-beleving ( bron roomed ) EEN ODE AAN HET LINNEN Wij zijn dol op natuurlijke materialen. Ze stralen kwaliteit uit en komen in de mooiste tinten, die makkelijk te combineren zijn en tegelijkertijd zorgen voor een warme sfeer in huis. Linnen is ook zo’n natuurlijk materiaal waar wij gek op zijn. De stof kan een dromerige sfeer creëren, maar grof linnen kan ook juist een stoere look geven. Love the look? Ben jij geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting als bedrijfsmiddel in te zetten of beter/ je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op...

Read More
Plannen voor MFC De Kinkel in Bemmel
jan26

Plannen voor MFC De Kinkel in Bemmel

Plannen voor MFC De Kinkel in Bemmel   Medio kwartaal 3 2014  kwam de gemeente met de vraag aan ons om te onderzoeken waar de kansen lagen voor de Kinkel;  één gebouw door efficiënt en effectief gebruik duurzaam& toekomstbestendig. Inmiddels hebben onder andere deze plannen er in geresulteerd dat men besloten heeft dat de Kinkel in Bemmel het multi functionele culturele hart van Bemmel moet blijven en verder uitgebouwd kanworden. Vrijdag jl zijn de plannen voor de gefaseerde uitvoer van de renovatie voor de Kinkel in de grote zaal van de Kinkel gepresenteerd. De uitvoer hiervan kent nog een hoop vragen, maar de beelden dienen als richtlijn voor het geen er gaat komen. Het betreft in de eerste fase vooral de realisatie van nieuwe gevels, isolatie rondom en veelal (installatie) technische aanpassingen( geluid, licht, klimaat). Tevens is er op deze avond een plan getoond die de aanzet tot de mogelijke tweede fase weergeeft waarbij er is gevisualiseerd hoe een multifuncitoneel inzetbare zaal (voortbordurend op de bestaande zaal) er uit kan zien. Door deze her te gebruiken in een een aanbouw die samen een “vernieuwbouw plan ” kunnen vormen. Dit is beoogd om verder met de gebruikers vorm te gaan geven. Aangezien er veel vragen werden gesteld en belangstelling was voor de ideeen heb ik in de presentatie zoals aangegeven oa op deze blog en Facebook geplaatst zodat de ideeen na te lezen zijn alsook de totale presentatie waarin de “wildere ideeen” omtrent de mogelijkheden van de Kinkel uiteengezet worden.  Op deze wijze hopen we je te inspireren om te tonen waartoe een Kinkel mogelijk kan uitgroeien. Via de Kinkel kun je je aanmelden om mee te denken over de invulling van de toekomst en je imput is meer dan welkom. Uiteraard is het ook mogelijk je aanbevelingen en mening op de diverse social media kenbaar te maken. Veel plezier met het lezen van de onderstaande presentatie………en vergeet het vooral niet te delen, alvast dank! ( Mocht je meer informatie wensen, klik...

Read More